Haber

Michelin Rehberi 2024 İstanbul-İzmir-Bodrum seçkisi açıklandı

Dünyanın en saygın restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi 2024 İstanbul-İzmir-Bodrum seçkisi, Güçlü Performans Sanatları Merkezi’nde düzenlenen törenle açıklandı.

2024 seçkisine 58 yeni restoran dahil edilirken, Vino Locale, Od Urla, Teruar Urla, Arkestra, Sankai by Nagaya, Maça Kızı ve Kitchen restoranları da 1 Michelin Yıldızı ile ödüllendirildi.

Michelin Rehberi 2023’te 1 Michelin Yıldızı alan Araka, Mikla, Neolokal ve Nicole restoranları ile 2 Michelin Yıldızı sahibi Türk Fatih Tutak yıldızlarını korudu.

“İstanbul dünyanın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri”

Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kendine özgü mutfakları ve özgün işletmeleriyle ön plana çıkan değerli turizm destinasyonlarından İstanbul, İzmir ve Bodrum’un ardından artık listeye alınmasının önemine vurgu yaptı. Michelin Rehberi.

İstanbul’un tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra köklü tarihi ve zengin yemek kültürüyle de üst sıralarda yer alan bir gastronomi şehri olduğuna işaret eden Ersoy, şöyle konuştu:

“Bu zenginliği yeni nesil bilgi ve yaratıcılıkla harmanlayan şeflerimizle dünya gastronomi sahnesindeki yerimiz ve değerimiz her geçen gün artıyor. İstanbul, hem kadim bir mutfak geleneği üzerine inşa edilmiş yenilikçi şeflerin yaratıcı lezzetleri hem de üst düzey lezzetleriyle dikkat çekiyor. seviyede restoran kalitesi. İstanbul’un gastronomi alanındaki zenginlikleri Keşfetmeye gelen misafir sayısı hiç de az değil. Türk mutfağının yanı sıra dünya mutfaklarından da zengin bir seçkiye sahip olan ve bir gastronomi merkezi olarak her geçen gün daha da ön plana çıkan İstanbul, Rekor ziyaretçi sayısına ulaşmaya devam ediyor.Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri.Dünyanın önde gelen şehirlerinden İstanbul, bu yıl geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,61 artışla 13,1 milyon yabancı ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Etkin tanıtım çalışmalarımız ve dolayısıyla dünyanın en değerli seyahat yayınlarının gözünü İstanbul’a çevirmesi de bu artışta etkili oldu. “İstanbul’un önde gelen dergilerin okurlarının oylarıyla ‘Avrupa’nın En İyi Şehri’ seçilmesi gezi yayınları da İstanbul’un artan popülaritesinin bir yansımasıdır.”

Ege ve Akdeniz mutfaklarının en önemli gastronomi destinasyonlarının İzmir ve Bodrum olduğunu belirten Ersoy, “Bölgenin en kaliteli ürünlerini ‘tarladan sofraya’ yaklaşımıyla harmanlayan yetenekli şeflerimiz sayesinde Sürdürülebilirlik anlayışını özünde barındıran mutfak kültürümüzü dünyaya sergilemek.İzmir ve Bodrum’u ziyaret edecek misafirler “Gastronomi yanında Ege ve Akdeniz’in turkuaz suları, zengin tarihi mirası, yüksek kalitesi gibi eşsiz deneyimler” Tesis kalitesi ve gulet çeşitleri sizleri bekliyor olacak.” dedi.

“Umarım Michelin Rehberi’ne yeni destinasyonlar da dahil olur”

Gastronomi turizminin artık başlı başına bir seyahat sebebi olduğunun altını çizen Bakan Ersoy, Türkiye’nin gastronomi turizmi alanında küresel markalaşmasını sağlamak ve Türk mutfak kültürünü gastronomi turizminde lider konuma getirmek için birçok kapsamlı projeye imza attıklarını söyledi.

Michelin Rehberi’nin Türkiye’nin yeme-içme bölümüne gösterdiği ilginin, Türkiye’nin gastronomi turizminde ön sıralardaki yerini sağlamlaştırmaya başladığının göstergesi olduğunu belirten Ersoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gastronomi turizmi şüphesiz ki toplumun her kesiminden turist çekerek turizm gelirlerini önemli ölçüde artırmaktadır. Michelin Rehberi’nin İstanbul, İzmir ve Bodrum için hazırladığı seçki bu bağlamda önemli bir atılımdır. Yeme-İçme şubemiz Michelin’den gelen bu destekle Guide, küresel bir gastronomi turizmi hareketliliğinden hak ettiği payı alacak ve İstanbul, İzmir ve Bodrum’un marka değerlerini güçlendirecek.Şimdi bu özel destinasyonların marka değerini farklı çalışmalarla arttırmanın zamanı geldi.Misafirlerimize Sürdürülebilir Turizm Programı ile Türkiye’de sürdürülebilir bir konaklama deneyimi yaşamak. Ayrıca Yeşil Yıldız alan yerlerde de Türkiye’de sürdürülebilir bir gastronomi deneyimine büyük önem veriyoruz. Umarım önümüzdeki dönemde Michelin Rehberi’ne yeni destinasyonlar da dahil olur. Bu yıl Michelin Rehberine katılan restoranlarımızı ve gastronomi dünyamızın değerli temsilcilerini tebrik ediyorum. Hem İstanbul’un hem İzmir’in hem de Bodrum’un kıymetini biliyoruz. Burayı bir gastronomi merkezi haline getiren ve bu gurur verici başarıda emeği geçen tüm paydaşlarımızı canı gönülden kutluyorum.”

Michelin Guide Uluslararası Direktörü Gwendal Poullennec, rehbere İzmir ve Bodrum’un dahil edilmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Bu iki lokasyon, kültür ve turizm açısından unutulmaz ve eşsiz deneyimler sunmakla kalmıyor, aynı zamanda hak eden bir mutfak kültürüne de sahip. Türkiye’nin “Asla kaçırılmaması gereken bir gastronomi destinasyonu olduğu mesajını tüm dünyaya yaymayı tüm kalbimizle diliyoruz.” dedi.

“Bib Gourmand” kategorisinde 16 restoran yer aldı

Seçkide yer alan restoranlar arasında Ayşa Bosnak Börekçisi, Beğendik Abi, Adil Müftüoğlu, Aida, Otantik Ocakbaşı, Fauna, Circle by Vertical, La Mahzen, İnari Omakase, Foxy Nişantaşı, Tavacı Recep Usta, Efendy, The Red Balon, Ayda, İki yer alıyor. Sandal, Hice Restoran Bib Gourmand ödülüne layık görüldü.

Circle by Vertical, Hangi Lokanta, Od Urla ve Vino Locale, sürdürülebilir gastronomi konusundaki öncü yaklaşımlarından dolayı Yeşil Yıldız Ödülü’ne layık görüldü.

Michelin Rehberi müfettişleri tarafından verilen Michelin Genç Şef ve Hizmet Ödülleri, profesyonelleri uzmanlıkları ve yetenekleri nedeniyle ödüllendiriyor.

Michelin Genç Şef ödülünü Kırmızı Balonlu Şef Ulaş Durmaz, Sommelier ödülünü Vino Locale’den Seray Kumbasar kazanırken, Mastercard’ın sunduğu Michelin Hizmet Ödülü ise Tuğra Restoran ekibinin oldu.

Michelin Rehberi’nin önerdiği restoranlar arasında 36 restoran yer aldı.

Hakkasan İstanbul, Saku, Ruby, Lokanta Göktürk, Eleos Yeşilköy, Aşeka, Avlu, Gallada, İtsumi, Seraf Vadi, Roka, Akira Back, Borsa Restaurant, İstanbul’dan Foxy Nişantaşı ve Vogue Restaurant, İzmir’den Amavi, Sota Alaçatı, Levan, Pizza Venedik, Kasap Fuat ve İsabey Bağevi, Bodrum’dan ise Orkide Balık, Kısmet Lokantası, Orfoz Restaurant, Loft Elia, Zuma Bodrum, İsola View, Tuti, Sait, Şura Bitez, Hakkasan Bodrum, Bağarası, Malva, Sia Eli, Ent The restaurant ve Dereköy Restoran önerilen işletmeler arasında yer aldı.

Her yıl açıklanan Michelin Yıldızı restoran ve otel mutfaklarına verilmektedir. Michelin Star, dünyanın en prestijli restoran derecelendirme sistemi olarak kabul ediliyor.

Açıklanan restoranlarla birlikte Türkiye’den 111 restoran da Michelin Rehberi’nde yer almaya başladı.

haberdulkadiroglu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu